Ανακαλύφθηκε στερεός πλανήτης μεγαλύτερος απο τη Γή.

Οι ερευνητές του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, με επικεφαλής τον Ξαβιέ Ντιμίσκ, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου στην Αμερικανική Αστρονομική Εταιρεία, ότι ανακάλυψαν ενα εξωπλανήτη που τον ονόμασαν Κέπλερ-10c, ο οποίος περιστρέφεται γύρω απο το άστρο του (ήλιο), το  Κέπλερ-10, που μοιάζει με τον Ήλιο μας και βρίσκεται στον αστερισμό του Δράκοντα.
Ο ανακαλυφθείς εξωπλανήτης βρίσκεται σε απόσταση 560 ετών φωτός από τη Γη και κάνει μία πλήρη περιστροφή γύρω απο τον ήλιο του σε 45 ημέρες (το έτος του). Πρόκειται για έναν βραχώδη γίγαντα, ο οποίος ζυγίζει 17 φορές περισσότερο από τη Γη και έχει διάμετρο 2,3 φορές μεγαλύτερη.

Ο εξωπλανήτης εντοπίστηκε αρχικά από το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ», το οποίο όμως δεν ήταν σε θέση να διακρίνει αν επρόκειτο για βραχώδη ή αέριο πλανήτη.
Τελικά, κάνοντας νέες παρατηρήσεις με το Εθνικό Τηλεσκόπιο «Γαλιλαίος» στα Κανάρια Νησιά, οι αστρονόμοι κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι ο Κέπλερ-10c έχει στερεή σύνθεση και είναι στερεός.
Εκτιμάται επίσης ότι δεν έχει χάσει και διατηρεί την ατμόσφαιρά του, ακριβώς επειδή ασκεί μεγάλη βαρύτητα πάνω της και τη συγκρατεί. Η απόστασή του των 560 ετών φωτός είναι πολύ μικρή για τα διαστημικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να θεωρείται ότι είναι "γειτονικός" στο ηλικαό μας σύστημα.
Εκτιμάται επίσης ότι λόγω της στερεάς κατάστασής του είναι πιθανό να υπήρξαν σε αυτόν κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης ζωής, τουλάχιστον όπως εμείς την γνωρίζουμε στη γή.