Μετεωρίτη απο σίδηρο βρήκε το Curiosity στον Αρη.

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014
Μία πολύ σημαντική ανακάλυψη έκανε το ρομποτικό όχημα Curiosity το οποίο βρίσκεται στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη απο το 2012 και ερευνά τις συνθήκες να υπήρχε κάποτε ζωή στον πλανήτη Αρη. Ανεβαίνοντας την πλαγιά ενός βουνού το Curiosity, συνάντησε στο δρόμο του ενα μεγάλο αντικείμενο μήκους 2 περίπου μέτρων, χωρισμένο σε δύο μέρη, το οποίο είναι κομμάτι απο μετεωρίτη που έπεσε στον πλανήτη και αποτελείται απο σχεδόν καθαρό σίδηρο. Οι πρώτοι προέρχονται πιθανότατα από μεταλλικούς πυρήνες μεγάλων αστεροειδών που διαλύθηκαν σε κοσμικές συγκρούσεις ενω οι δεύτεροι .

Παρόμοιοι μεταλλικοί μετεωρίτες έχουν εντοπιστεί και στο παρελθόν στον Άρη από τα ερευνητικά ρομπότ Spirit και Opportunity της NASA.
Να αναφέρουμε ότι το Curiosity προσεδαφίστηκε το 2012 στον Κρατήρα Γκέιλ του Άρη με σκοπό να ερευνήσει το κατά πόσον ο Άρης ήταν ποτέ φιλόξενος για τη ζωή και έχει ήδη ανακαλύψει ότι ο κρατήρας αυτός ήταν κάποτε γεμάτος νερό μέσα στο οποίο θα μπορούσε να είχε αναπτυχθεί μικροβιακή ζωή.
Τελικός προορισμός του Curiosity είναι το Μάουντ Σαρπ, ένα βουνό που ορθώνεται στο κέντρο του κρατήρα και θα επιτρέψει στο ρομπότ να μελετήσει αρχαιότερα πετρώματα.